SPONSORIT

 • EasyFit Oulu-Ritaharju
 • Endurance Sports Finland (Newton, Sailfish, CEP)
 • Icebug
 • Powerbar
 • Special Bike

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Pajulahti SM-triathlon

VALMISTAUTUMINEN:

Ei mennyt ihan niin putkeen ku olin ajatellut. Nimittäin kaksi kuukautta ennen tätä kilpailua kävi niin että töitä oli 12 tuntia/päivä. Muutto/uuden talon askareet veivät sellasen 5 tuntia per päivä. Siinä kun käy vielä tunnin päivässä väsyneenä harjoittelemassa, niin unille ei jääkkään enää aikaa kuin 6 tuntia tai alle. Ajatukset olivat koko ajan aivan muualla kuin triathlonissa. YT:ssä tai muutossa siis. Tämän huomasi hyvin siinäkin että tankkauskin meinasi täysin unohtua edeltävällä viikolla. Tuli vain ruuvailtua hyllyjä kasaan ja vastailtua ihmisten huolestuneisiin sähköposteihin/puheluihin. Mediakin pommitti kokoajan. Yksi joka jäi pois normaalirutiineista oli venyttely ja se alkoi näkymään ja tuntumaan kangistuneena pakarana ja vasemman polvitaipeen jänteen napsumisena/kiristymisenä. Kaikesta huolimatta kohtuullisen varma olin siitä että pystyisin tekemään tänä vuonna 10h 30min suorituksen tuolla täydellä matkalla. Ajatus oli uida 65 minuuttiin. Vaihtaa alle 5 minuutissa. Pyöräillä alle 5h 30min. Vaihtaa taas alle 5 minuutissa (sisältää mahdollisen pusikkotauon), Juosta 3h 45min.

EDELLINEN PÄIVÄ:

Edellisenä päivänä olimme jo valmiiksi kisamestoilla. Viime vuodesta oli oppinut sen että kannattaa tulla sunnuntain kisaan jo perjantaina. Perjantaina kisainfossa selvisi että pyöräilyreitin ensimmäinen 10km on niin mäkistä että se käskittiin ryömiä hitaasti eteenpäin ettei maitohapota jalkoja täysin. Sama lopussa. Juoksureitillä tuli jyrkkä mäki 10 kertaa noustavaksi ja se kehotettiin kaikkien kävelemään suosiolla.....Naureskelin siinä jo itse että mitähän nyt vielä....no sieltähän se tuli....."On ennustettu vesisadetta, että ajakaa sitten varovasti nuita teitä ja railoja....." 30min oli yleinen ohje sille mikä kannattaa lisätä alkuperäiseen tavoiteaikaan näiden kaikkien johdosta. Jätettiin muuten mainitsematta että paikka paikoin asfaltti oli aika huonoa ajaa. Mutta se nyt oli niin pientä.....ai niin ja uinnin vaihtopaikalle käskettiin ottaa kengät mukaan joilla pystyi juoksemaan sepelin yli noin satametriä varsinaiselle vaihtoalueelle. Infon jälkeen oli olympiamatkan info ja sen jälkeen olisi ollut vielä lisäravinne info, mutta ei sinne monikaan viitsinyt jäädä, koska se oli niin myöhään joskus kahdeksalta vasta.....piti käydä viemässä pyörä yösäilytykseen ja lähteä syömään ja juomaan.....Ai niin meinas unohtua numerolaput oli kymmeniä vuosia vanhoja hiihtoliivejä KOPpin mainoksella varustettuina. Jos ei ois Jokelta saanut geelivyötä, niin ois voinut olla hieman vaikea saada numeroliiviä kiinni mihinkään. Kiitos Jouko! Mutta kyllä minä jo monta kertaa meinasin jättää homman sikseen ku alkoi tulla niin monta vaikeutta matkaan. Takareiden jännekkin ahisti jokaisella kerralla kun jalkaa liikutti. (HUOM! Muistathan että saat kuvat isommiksi klikkaamalla niitä)Onneksi tänään sain juotua niin paljon urheilujuomaa että sain tarpeeksi varmaankin hiilareita kroppaan ja ainakin vessassa sai käydä tiheästi. Ongelmia tuli yöllä kun jo toista yötä putkeen jouduimme nukkumaan huoneessa jossa ei ollut ilmastointi kunnossa. (Koko Scandic Lahti oli ilmastoinnin osalta caput). No eipä siinä, yöllä heräsin klo 02.00 täysin hiessä ja sen jälkeen ei saanut enää silmäystäkään unta ennen kuin kello soitti ylös klo 4.55. Täytyi oikeasti olla kuuma, koska vaimokin valitteli kuumuutta. Se on erittäin harvinaista....oiskohan huoneessa ollut jotain 28-29 astetta. En jaksanut tarkastaa, vaikka ois mulla mittari ollutkin.

AAMU:

Hotellin kehnolle aamupalalle (sellanen leipä ja jugurtti info-tiskiltä) klo 5.00. Sen jälkeen kamat autoon ja kohti Pajulahtea. Pajulahteen saavuimme hyvissä ajoin. Ei satanut vielä. Pyörään teippaamaan geelit ja laittamaan urheilujuomat valmiiksi sekä pyörä vaihtopaikalle tarkastuksen läpi. Vaihtoalueella huomasimme että se oli todella tiivis. Oli vaikea saada omia kamoja mahtumaan siihen. Piti laittaa kamat muovipussiin koska oli ennuste että vesisade kestäisi ainakin puolet pyöräilystä ja sitten taas alkaisi jossain välissä juoksua (No käytännössähän se satoi sitten lähes kokoajan). Lämpötila oli kuitenkin sopiva sellanen 17 astetta. Ja veden lämpö piti olla 20 astetta.


Ennen omaa lähtö kuultiin että joku 75-vuotias lähtee yrittämään SE:tä omassa ikäluokassaan. Hän lähti uimaan jo klo 6.40. Täytyy muuten nostaa hattua hänelle ja korkealle. Hänen loppuaikansa oli 16h 55min eli juuri alle vaaditun 17 tuntia. Lisäksi keli ja reitti olivat kaikkea muuta ku ihanteelliset. Ja reitti oli varmasti alku yöstä aika pimeä....

UINTI:

Ajatus oli siis 65min ajasta. Jostain syystä näytti olevan pitkällä ensimmäinen ja toinen poiju, mutta kaippa se mitta aikalailla oikea kuitenkin oli. Ennen uintia yksi Powerbarin energiageeli niinkuin viime vuonnakin ja päälle hieman Powerbarin urheilujuomaa. Jostain syystä rakko oli täynnä vaikken juonutkaan aamulla juurikaan. Piti uinnin lämmittelyn aikana vähän tyhjentää sitä =) Tein ratkaisun että tällä kertaa en menekkään kärkeen vaan lähden pikkuhiljaa uimaan muiden perästä. VIRHE! Nehän tuli hitaat vastaan jo parin kymmenen metrin päästä ja olivat niin tiiviinä klimppinä ettei niistä meinannut päästä yli/ohi. Onneksi uimareita oli vain vähän reilu 100, joten pääsin vihdoin hitaampien edelle ja lähdin uimaan omaa uintiani. Vaikka minulla oli jalassa kompressiosäärystimet niin välillä pohkeet kävivät ikäänkuin hakemassa kramppia, mutta eivät kuitenkaan krampanneet. Eka kierros meni 21 minuuttiin. (kierros oli noin 1300m). Ihan hyvän tuntoista uintia kaiken kaikkiaan.....paitsi....alaselkä alkoi kramppailemaan jo ensimmäisellä kierroksella. Seuraavilla kierroksilla se sitten kiristyi niinkin paljon että piti välillä ottaa rintauinninkin potkuja että olisi saanut sitä laukeamaan. Muut uivat mielestäni liian vasemmalta, minä uin omasta mielestäni suoraan poijujen välit....no ehkä joskus pisimmän välin hieman liian oikealta, mutta muuten ei ollut suunnistusongelmia. Ois siinä kyllä voinut olla jokunen välipoijukin, kun etäisyys kahden poijun välillä alkaa olemaan puoli kilometriä, niin se on jo aikapitkä. Seuraava kierros kesti 23 minuuttia. Selkäkramppaili ei muuta. Kolmas kierros oli jo nautintoa ku sai miettiä että tässä on tämän vuoden viimeiset avovesiuinnit. Siihenkin kesti noin 23 minuuttia. Kokonaisuintiaika minulla oli 1h 7min 25s. UINNIN DATA

1. VAIHTO:

Uinnin jälkeen sandaaleille, sandaalien remmi kiinni ja hölkkään kohti vaihtoaluetta. Ei tuntunut huippaavan eikä ollut muutenkaan ongelmia. Ei ollut edes kylmä, koska vesi oli todellakin ollut aika lämmintä. Päätin laittaa kuitenkin sukat pyöräilyyn, koska saattaisi tulla vesisateessa kylmä. Otin yhden geelin ja jonkin verran urheilujuomaa. Laitoin kengät jalkaan ja erittäin hauskan KOPin numeroliiviritelmän vyötärölle. Vaikka minulla oli huoltopaikalla varavanteet, niin minulla oli silti mukana varatuubi, pari patruunaa ja paikka-aine. Olin päättänyt että pyöräongelmiin ei kisa katkea. Vaihtoalueen mitta oli 280m ja loppujen lopuksi ihan OK, vaikka eilen tuntuikin että se on huono ja sekava. Tykkäsin siis sekä uintireitistä että 1. vaihdosta tähän mennessä =D Aikaa vaihtoon kesti kaikkinensa 5min 15s. Eli olin käytännössä 2min 30s jäljessä alkuperäistä tavoitettani. Ihan hyvä fiilis edelleen, että kyllä tästä selvitään jopa ihan hyvään aikaan. VAIHDON DATAPYÖRÄILY:

Oli niillä kyllä huumoria joillakin ku tämmösen mäkisyyden olivat pyöräilyreitin alkuun keksineet....Mulla oli esimerkiksi kolmannen kilometrin keskinopeus 20,3km/h. Lisäksi jostain syystä tuntui että kokoajan pitää pysäyttää rakontyhjennykseen. En kuitenkaan loppujen lopuksi pysähtynyt ku kahdesti, mutta ois varmaan ollut parempi pysähtyä useammin ku tuskailla kokoajan täyden rakon kanssa. Pyörän päältä ei onnistunut sama, yritin kyllä vauhdista, mutta ei vaan onnistunut. Liekkö vesisade aiheutti sen ettei hikoilua juuri ollut ja nesteet tulivat alapäästä ulos sitä mukaan ku niitä joi. Minulla oli targettina ottaa geeli 20km välein ja energiajuomaa 0.7dl aina 30km välein. Eli siis 30km välein olisi etujuomapullon tyhjennys. Tämä toimikin juuri niinkuin olin suunnitellut. Pidin suunnitelmastani kiinni. Ehkä ois voinut ottaa enemmän geelejä ja juoda vähemmän nyt kun tuota ajattelee. Ois voinut säästää tuskaa istua pyörän päällä täydellä rakolla ja menihän niihin pysähdyksiinkin kolme ja puoli minuuttia. Sinä aikanakin ois ajanut pari kilsaa.....Geelejä pyöräillessä yhteensä 8kpl ja urheilujuomaa 6*7dl. = 4,2 litraa.

Alku oli siis 8km aikalailla mäkistä eikä täysin tiennyt mitä tuleman pitää, niin ei voinut alamäkeenkään ajaa kauhean lujaa. Lisäksi reitille pääsi autoja sivukaduilta ja niitäkin piti varoa. Lopussa tulikin yksi vaaratilanne ku soratieltä kolmion takaa auto tuli tielle ja huomasi vasta kohdalla minut. Jouduin koukkaamaan keskiviivan väärältä puolelta etten olisi törmännyt siihen.

Välillä kun olin tullut vessatauolta eikä seuraavaan 10km vielä ollut hätää, niin pyörä kulkikin ihan mukavasti. Ei ollut mitään ongelmia pitää 35km/h keskinopeutta yllä pitkäänkin. Yhdestä tämmösestä pätkästä ohessa videota:
Pyöräily eteni niin että ensin ajettiin 15km kierrokselle. Siellä noin 37km kierroksia 4kpl jonka jälkeen taas sama 15km pätkä takaisin vaihtoon. Minulla ei niinkään vesisade haitannut, ehkä enemmän se että oli uria joita joutui väistelemään. Asfaltti oli paikkapaikoin vanhaa ja tärryytti ikävästi ja mulla hakkas polvet kyynärpäitä eikä oikein löytynyt rentoa ajoasentoa. Niskatkin alkoivat väsymään. Huomasin että jalat ei tule tänään rullaamaan pyöräilyssä hyvin. Keskisykkeeksi sain pyöräilyyn VAIN 126. Maksimisykekkin ylämäessä vain 148. Ei lähtenyt koneesta tehoja irti.Mietin pyöräilyssä kuten uinnissakin kotona odottavia askareita, YT-asioita ja muita aivan epäoleellisia juttuja. En kuitenkaan miettinyt missään vaiheessa keskeytystä. Näytti siltä että ihan hyvään aikaan tässä vielä on mahdollisuuksia, vaikkakin 10h 30min alkoi valumaan tavoittamattomiin. Tosin en tiennyt kuinka hyvin juoksu tulee kulkemaan. Olin tuosta 5h 30min tavoiteajasta jäljessä ensimmäisen kierroksen alkaessa 2min. Toisen kierroksen alkaessa 3min, kolmannen kierroksen alkaessa 4min, neljännen kierroksen alkaessa 9min, neljännen kierroksen lopussa 11min ja maalissa lähes vartin.Minulla oli kannustajia hyvin matkan varrella. Veli perheineen ja tietysti vaimo oli antamassa juomapulloja ja kuvaamassa (sekä huutelemassa minua jostain syystä aina kisan aikana ärsyttävää "tsemppiä-huutoa"). Niskat sain tosiaan aikalailla kipeäksi pyöräilyssä, jotka pari päivää kisan jälkeen tuntuivat. Liekkö tämä asento on niskalle sitten raskas pitää viitisen tuntia....


Lopussa oli taas ne ylämäet, teki mieli pysähtyä pusikkoon, mutta ajattelin painaa loppuun, koska seurakaverikin oli ajamassa. Niinpä vähän väkisellä runnoin kohti vaihtoa. Mäet tuntuivat todella raskaille ja tuo loppupätkä tuntui ettei se lopu koskaan. Kengät olivat niin märät etteivät ikinä. Vettä tuli ku aisaa ja varmaan kaikkia katsojiakin otti päähän kympillä. Viimeiseen mäkeen tulin aika happojaloilla ja en uskaltanut polkea yhtään ja toivoin että siinä ei ole kauheasti railoja tai liukkaita kohtia. Tiesin että siinä on mutkaa ja niinpä ei aivan silmät kiinni voinut laskea =). Otin hyvän muna-asennon ja annoin mennä. Vauhtia tuli jonkin verran yli 60km/h ja kaikki meni loppujen lopuksi aivan hyvin. Tuli taas ihan hyvä fiilis, vaikka satoikin vettä.
Noususummaa oli reitillä jonkin verran yli 800m eli ei aivan tajuttoman paljon, mutta ihan tarpeeksi Oululaiselle. Poljin pyöritysnopeus tais olla nyt ihan hyvä, vaikkakin mäet rullailin polkematta alas. PYÖRÄILYN DATA

2. VAIHTO

Tulin vaihtoon sellaisilla jaloilla että pystyin kuin pystyinkin lähtemään juoksemaan tennishallia ympäri pyörän kanssa nurmikolla (joo sellanen juttu oli kierrettävänä juosten ennenkuin pääsi vaihtoalueelle). Energiataso oli kohtuullinen. Powerbarin geelit ja tuotteet tuntuu toimivan minulle. Eikä kisajärjestäjän juomakaan pyöräilyssä pahaa ollut. Yhden sellaisen pullon nautin kun missasin vaimon tarjoaman juomapullon. Tuolla oli siis omahuolto sallittu, mikä onkin täyden matkan kisassa hyvä, jos ja kun mikäli huolto oli tuollaista niinkuin tuolla. Eli vain yksi ainut juomapiste 37km välein ja siinäkin pullon antajat jotkut olivat sellaisia etteivät osanneet antaa pulloa yhtään ohiajavalle pyöräilijälle. Tuotakin vois talkoolaiset harjoitella vähäsen. Yksi paha kaatuminenkin tuli siinä juomapisteellä sen takia eräälle kilpailijalle. Vaihtoalueella otin geelin, join urheilujuomaa, otin täysin litimärät pyöräilysukat ja kengät pois jalasta, laitoin kypärän ja ajolasit pois ja vaihdoin päähän lippiksen ja käteen hikiremmin. Sekä tietysti menin sen 220m vaihtoaluetta. Vaihto meni omasta mielestäni tarpeeksi joutuisasti. Kokonaisajassa 3min 10s. Ehdinpä siinä vielä kommunikoida vaimolle että voisko sen "tsemppi-sanan huutamisen lopettaa".Kokonaisaika oli minutilleen tasan 7 tuntia. Katsoin kelloa ja ajattelin että no kyllähän sitä nyt maratonin alle neljään tuntiin paukuttaa koska vaan. Ei muuta ku baanalle vaan. VAIHDON DATA

JUOKSU:

Juoksun alussa tunsin että no ei nämä jalat nyt ihan fressit ole. Juoksin 300m ja hoksasin että mullahan on edelleen pyöräilyhousut tri-asun päällä jotka olin laittanut lisäpehmusteeksi ensimmäisessä vaihdossa. Onneksi veli sattui olemaan siinä sopivasti hollilla, niin sain nakattua ne hänelle. Tässä välissä oli muuten sellainen 10min kun ei satanut vettä. Juuri tuo minun vaihto ja sitten ensimmäinen käveltävä ylämäki. Kyllä se oikeasti oli niin jyrkkä että viisainta se oli kävellä. Ja sehän oli vielä metsään jossa oli isoja kivejä ja juuria yms. Jostain ihmeen syystä olivat halunneet laittaa maastotriathlonkisankin samaan syssyyn. Nousua ois reitillä tullut kaikenkaikkiaan 400m joka on kyllä väsyneille maratoonareille ihan tarpeeksi. Jostain syystä taas yritin himmailla sen pusikkokäynnin kanssa ja sinnittelin kuusi kilometriä jonka jälkeen oli pakko mennä kolmen minuutin mittaiselle megalosolle. Se aika tuntui niin pitkälle että ikinä. Testatkaapa joskus kuinka pitkä oikeasti on kesken lenkkiä lorotella kolme minuuttia yhtä soittoa, veikkaan että harvalta onnistuu. No kuusi kilometriä meni juoksua tai siis hölkkää jotenkin, mutta sitten alkoi pääsanomaan kokoajan minulle joka ikisellä askeleella että keskeytä. Täällä sataa ihan kaatamalla. Et tuu saamaan ennätystä. Tää tulee olemaan niin vaikeaa loppuun. 10km kohdalla oli taukoineen mennyt jo tunti. Tiesin että parhaimmassakin tapauksessa tätä olisi vielä edessä kolme tuntia ja huonoimmassa tapauksessa neljä. Ennätystä tuskin tulisi ja 11 tunnin alittaminenkaan ei varmaan onnistuisi. Ajattelin että kannustusjoukoillekkin on kivempi ku lähdetään tästä ravintolaan syömään ja lopetetaan tämmöset höpötykset. Ja mikä pahinta mieleen tuli syitä miksi nyt ei mee hyvin. No siksi ku en oo saanut nukkua, siksi ku oon vaan tehnyt töitä enkä reenannut jne jne.... Ei tuota olotilaa saanut sivuunkaan sysättyä ja niinpä 10km jälkeen päätin keskeyttää. Eikä tilannetta yhtään helpottanut se että kisajärjestäjien juoksussa tarjoama juoma maistui niin pahalta että oksensin sen nenän kautta heti ulos. Oishan mulla kyllä vaimo ollut tarjoamassa Powerbaria ja geelejä, mutta siitä pahan makuisesta juomastakin sai lisäsyyn keskeyttää.
Ainut mikä nauratti kaatosateessa juostessa oli että juoksun kääntöpaikalla talkoolaiset tarjosivat vesipulloja joista pystyi kaatamaan itsensä päälle vettä viilennykseksi. Jostain syystä repesin ihan täysillä ku näin ja kuulin sen. Niinku siinä nyt joku vielä vettä ois tarvinnu ulkoisesti.

Kympin aika oli siis 61min ja siinä vaiheessa kun urheilua oli tullut täyteen 8h 1min, päätin että tämä oli tässä ja sanoin järjestäjille että "joko saa tulla maaliin, minä tuun ainakin!" JUOKSUN DATA. Kuten tästä näkee ei juoksussakaan keskisyke ollut kuin 128. Ei nuilla sykkeillä mitään hyviä aikoja saadakkaan. Kroppa oli jotenkin niin unessa koko päivän, vaikka toisaalta tuntui ihan hyvältäkin. Ehkä se hyvä tankkaus ja edellisen viikon urheilun vähyys toivat sitä jotain energiaa sentään tuohon suorittamiseen, mutta ei sillä maaliin päästy.

Hyvää oli se että ei tullut pohkeisiin kramppauksia eikä se takareisikään vaivannut. Jalat olivat muuten vaan niin tukkoisen oloisia. No oikea lonkankoukistajahan mulla kiristää aina. Pitäis jotenkin saada lonkankoukistajat ja pakarat, sekä pohkeet ja takareidet ensi talven aikana aukeamaan. Oishan se kiva ku joskus sais sormet taivutettua vaikka lattiaan asti.

Tämmönen oli tämä yritys. Elämäni ensimmäinen DNF. Toivottavasti myös viimeinen. Niska vielä tätä kirjoittaessa aikalailla kipeä, mutta muuten on pettymyksestä jo pikkuhiljaa toivuttu. Kauden pääkisa eikä edes maaliin pääse. Saati sitten että ois tullut omaa ennätystä tai SM-mitalia. Ai niin positiivista vielä että pyörässä ei ollut mitään ongelmia, eikä märkäpuvussa, eikä lenkkareissa. Kaikki varusteet toimivat siis erittäin hyvin. Aerokypärä ja ajolasitkin pelasivat mahtavasti. Lasit eivät huurtuneet ajaessa eikä uidessa. Kerrankin kun ei kaluston kanssa mitään ongelmia, niin miehessä niitä sitten olikin vaikka kuinka.

p.s. miten ihmeessä voi miettiä työjuttuja kesken SM-kisan? HYI MUA!2 kommenttia:

 1. Keskeyttäminen ei ole hyväksyttävää missään olosuhteissa, ainoastaan kuoleman tapauksessa voi keskeyttää, mutta kuolemakaan ei ole hyväksyttävä tapahtuma nuorelle ihmiselle.
  Keskeyttämällä tippuu kipukynnys myös tuleviin tapahtumiin ja tästä alkaa kierre, joka johtaa ennen pitkää suklaan syöntiin sohvalla ja valtavaan pöhöön (vrt. Mikon kuvat jossain phuketin saaristossa saman puun päällä 2006 ja 2011).

  Täytyy tosin todetä, että triathlonin teräsmiesmatka on jotain aivan sairasta ja sen urheilemalla (ei siis eväsretkeilemällä) suorittaneet ovat kovia poikia ja tyttöjä.
  Minusta ei siihen tässä elämässä tule olemaan.

  VastaaPoista

KILPAILUT

26.6.2009 Kempele Kuoriem 1/4-triathlon: 2.55.07 raportti
15.8.2009 Kempele 1/2-maraton: 1.51.49 raportti
21.11.2009 Oulu Kuoriem salikisa 220kg/284% raportti
yhteensä 3 kisaa
*********************************************
24.4.2010 Kyrönjoki 1/2-maraton: 1.41.06 raportti
8.5.2012 Muhos Montan Tempo: 36.58 raportti
22.5.2010 Oulu Terwamaraton: 3.43.30 raportti
14.8.2010 Kempele 10km: 46.16 raportti
21.8.2010 Oulu OTC 1/8-triathlon: 1.08.08 raportti
4.9.2010 Oulu 1/2-maraton: 1.44.00 raportti
25.9.2010 Kiiminki 1/4-maraton: 46.42 raportti
30.10.2010 Kuopio 1500m uinti: 25.19,94 raportti
21.12.2010 Oulu Kuoriem salikisa: 51,4 pistettä raportti
yhteensä 9 kisaa
*********************************************
25.3.2011 Kotka 800m uinti: 12.11 raportti
16.4.2011 Ii 10km-juoksu: 41.43 raportti
30.4.2011 Kyröjoki 1/2-maraton: 1.32.17 raportti
21.5.2011 Oulu Terwamaraton: 3.29.44 raportti
2.6.2011 Oulu OTC-duathlon: 1.10.49 raportti
18.6.2011 Muhos Montan Tempo: 17.16 raportti
2.7.2011 Kokkola 1/8-triathlon: 1.06.52 raportti
16.7.2011 Joroinen 1/2-triathlon: 4.54.28 raportti
31.7.2011 Hämeenlinna triathlon: 11.18.30 raportti
24.9.2011 Kiiminki 1/2-maraton: 1.36.35 raportti
21.10.2011 Pori 1500m uinti: 24.07,65 raportti
21.10.2011 Pori 400m sekauinti: 6.53,84 raportti
22.10.2011 Pori 200m sekauinti: 3.10,65 raportti
+ 12 muuta uintilajia: raportit
yhteensä 25 kisaa
**********************************************
16.2.2012 Oulu Cooper: 3250m raportti
30.3.2012 Salo 400m sekauinti: 6.25,74 raportti
30.3.2012 Salo 1500m uinti: 22.25,78 raportti
1.4.2012 Salo 200m sekauinti: 3.03,36 raportti
+ 13 muuta uintilajia: raportit löytyy täältä
26.5.2012 Oulu Terwamaraton: 3.18.49 raportti
6.6.2012 Oulu OTC-duathlon: 1.09.51 raportti
14.7.2012 Joroinen 1/2-triathlon: 5.00.13 raportti
1.8.2012 Oulu OTC 1/8-triathlon: 1.05.10 raportti
4.8.2012 Oulujoki avovesiuinti: 31.43 raportti
11.8.2012 Kuopio 1/4-triathlon: 2.26.37 raportti
19.8.2012 Pajulahti triathlon: DNF raportti
9.9.2012 Oulu Kaiken kansan kymppi: 41.26 raportti
22.9.2012 Kiiminki 1/2-maraton: 1.34.38 raportti
26.10.2012 Turku 800m vapaauinti: 12.32.89 raportti
27.10.2012 Turku 200m sekauinti: 3.04.20 raportti
+5 muuta uintilajia: raportit löytyy täältä
yhteensä 33 kisaa
***********************************************
18.1.2013 Oulu 5km juoksu: 20.05 raportti
23.2.2013 Iin 10km testijuoksu: 44.22 raportti
14.3.2013 Oulu 3km testijuoksu: 11.10 raportti
27.4.2013 Iin puolimaraton: 1.27.20 raportti
25.5.2013 Oulu Terwamaraton: 3.08.10 raportti
16.6.2013 Oulu avovesiuintimestaruus: 33.30 raportti
30.7.2013 Kempele Kuoriem 1/4-triathlon: 2.25.24 raportti
24.8.2013 Oulujuoksu: 41.58 raportti
21.9.2013 Kiiminki 1/2-maraton: 1.30.15 raportti
25.10.2013 Vantaa 1500m vapaauinti: 24.20,47 raportti
26.10.2013 Vantaa 200m sekauinti: 3.09,73 raportti
+ 4 muuta uintilajia: raportit löytyy täältä
30.11.2013 Kempele Uphill Ultra: 20 kierrosta raportti
27.12.2013 Oulu Kuoriem juoksu: 34,52 raportti
yhteensä 17 kisaa
*********************************************
24.5.2014 Oulu Terwamaraton: 3.28.22 raportti
14.6.2014 Hyvinkää 1/8-triathlon: 1.22.25 raportti
19.7.2014 Joroinen 1/2-triathlon: 5.03.54 raportti
9.8.2014 Kuopio 1/4-triathlon: 2.36.34 raportti
yhteensä 4 kisaa
*********************************************
6.6.2015 Tornio 10km: 42.13 raportti
4.7.2015 Kemi 1/8-triathlon: 1.16.32 raportti
18.7.2015 Joroinen 1/2-triathlon: 5.16.15 raportti
8.8.2015 Kempele 1/2-maraton: 1.36.10 raportti
19.9.2015 Kiiminki maraton: 3.49.56 raportti
yhteensä 5 kisaa
*********************************************
17.3.2016 Ouluhalli 3000m: 12:32 raportti
18.5.2016 II 10000m ratakisa: 42:21 raportti
28.5.2016 Oulu Terwamaraton: 3:37:02 raportti